bilgi@alacasanat.com

750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Keyifli Alışverişler Dileriz

10 Farklı Epoksi Reçine Tasarım Fikri

Epoksi reçine, sanat ve zanaat dünyasında son yıllarda popülerlik kazanan bir malzemedir ve yaratıcılığınızı sınırlamadan birçok benzersiz proje gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu benzersiz malzeme, dayanıklılığı, şeffaflığı ve parlaklığı ile bilinir, aynı zamanda esnek bir kullanım sunar. Bu yazıda, epoksi reçine ile yapılabilecek 15 farklı tasarım fikrini keşfedeceksiniz. Sadece bir malzeme değil, aynı zamanda bir sanat formu olan epoksi reçine ile, takı tasarımından masa üstü dekorasyona, kişisel hediyelerden sanatsal projelere kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapabilir ve özgün eserler ortaya koyabilirsiniz. Her bir tasarım fikri, epoksi reçineyi kullanmanın eşsiz bir yolunu sunacak ve sizin sanatınıza yeni bir boyut katacak. Hazır olun, çünkü epoksi reçine ile gerçekleştireceğiniz bu projelerle, sanatınızı zenginleştirecek ve ortaya koyduğunuz eserlerle iz bırakacaksınız.

1. Işıltılı Etkisinden Faydalanın

Epoksi çok parlak bir malzemedir ve döküldüğü tüm yüzeylerde güçlü bir şekilde tutunarak camsı bir yapıya bürünür. Epoksi reçineler bir kalıba dökülerek tek başlarına bir nesne oluşturabildikleri gibi herhangi bir şeyin yüzeyinde kaplama olarak kullanılabilir. İnternette çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz baskılı canvas tabloların üzerine epoksi uygulaması yaparsanız tabloyu çerçeveleyen 3 boyutlu camsı kaplamaya sahip olacaksınız.

Bunun için çalışma masanızı açık yer bırakmadan poşet veya naylon ile kaplayın. Tablonuzun altına üç noktasına denk gelecek şekilde parçalar yerleştirip yerden 3-5 CM kadar yükseltin. Epoksi karışımınızı bir kap içerisinde hazırlayıp kabarcıkların gitmesini bekleyin. Kanvas tablonuzun üzerine tek noktadan döküm yaparak kenarlardan akmasına izin verin. Döküm sonrası yüzeydeki kabarcıkları bir pürmüz yardımı ile yok edin. Kürleşme tamamlandıktan sonra eseriniz hazır.

2. Kullanılabilir Formlar: Bardak Altlıkları

Epoksi reçine sanatının en popüler formlarından birisi ise bardak altlıkları. Sıcağa dayanıklı kimyası, hafifliği ve üretimi en kolay ürünlerden bir tanesi olması sebebiyle bir çok sanatçının en çok tercih ettiği form olmasının yanı sıra bir ürün olarakta en çok satın alınan epoksi ürünlerinden bir tanesi.

Epoksi bardak altlığı üretebilmek için bir çok silikon kalıp olsada çok daha düşük maliyetlere kalıpsız olarak yapabileceğiniz bir tasarım. Parlak yüzeyi olan bir plastik düz bir yüzeye sıcak silikon tabancası kullanarak istediğimiz yükseklikte ve şekilde bariyer yapıyor sonrasında içerisine döküm gerçekleştiriyoruz. Kenarların biçimsiz ve asimetrik yapıda olması taşsı bir görüntü oluşturacağı için kenarları altın veya gümüş epoksi kenar boyası ile boyayarak daha çekici bir görüntü elde edebilirsiniz.

3. Deniz Dalgası Tablo

En çarpıcı çalışmalardan bir tanesi de deniz dalgası formundaki eserler. Bunu yapmak epoksi reçine işinde biraz daha ilerlemiş olmayı gerektiriyor. Ama gözünüz korkmasın adımları doğru bir şekilde uyguladıktan sonra bir canvas tablo üzerinde neredeyse sesini duyabildiğiniz deniz dalgaları oluşturabilirsiniz.

  • Her renk için ayrı bir plastik kap kullanarak, reçineyi aşağıdaki renklerdeki birkaç damla boyayla birleştirin: Koyu mavi , deniz mavisi, açık mavi ve beyaz, bir miktar şeffaf reçine ayırın. Görseldeki tablo için toplamda yaklaşık 1 litre epoksi kullanıldı.
  • Tuval üzerine şeritler halinde reçine dalgaları dökün. Aynı yönde çalışarak (ancak renkleri ayrı tutarak), mavileri ve turkuazları tuval üzerine dökün, istenirse eldivenli parmakla karıştırın.
  • Renkleri bir ısı tabancası kullanarak birbirlerinin üstüne kabartarak karıştırmaya devam edin.
  • Işıltı için tuvali deniz mavisi veya mavi parıltıyla tozlayın. Köpük görünümünü oluşturmak için ince beyaz reçine şeritleri yayın ve renkleri karıştırmak için tekrar ısı uygulayın.
  • En az 24 saat boyunca düz bir şekilde kururken yüzeyi tozdan korumak için büyük bir kutu veya küvetle örtün.

4. Fotoğraf + Reçine Sanatı

Reçineden el sanatları yalnızca soyut tasarımlardan yapılmaz; Fotoğrafları her gün göreceğiniz bir yerde mükemmel şekilde korumak için reçine kullanabilirsiniz. Bu ahşap mücevher kutusunu kişiselleştirmek için şeffaf reçine ve büyük bir aile fotoğrafı kullandık . Kendinizinkini yapmak için, fotoğrafınızı seçtiğiniz reçine kalıbına sığacak şekilde kırpın, ardından reçineyi döküp tüm yüzey kaplanana kadar yayın. Reçineyi ısıtmak ve kurumasına izin vermeden önce kabarcıkları gidermek için bir ısı tabancası veya pürmüz kullanın.

5. Sonsuza Kadar Buharlaşmadan Kalabilen Su

Bu örnek epoksi fikrinde ise bir dereden toplanmış taşlar abajurun alt kısmına yerleştirip üzerine şeffaf epoksi reçine dökülerek sanki bir suyun içinde duran taşlarmış gibi gözükmesi sağlanmıştır. Bu en basit bir o kadar da güzel çalışmalardan bir tanesi.

  • Kayaları sabunlu suyla temizleyin ve kurumasını bekleyin.
  • Tabanı cam olan ve üst kısmı çıkarılabilir bir lamba bulun ve kayaları lambanın içine yerleştirin; Malzemenin kayaların çevresini doldurması için kayaların ortasına da döküm yapın.
  • Yapay bir çiçeğe poliakrilik sprey püskürtün, ardından kurumasını bekleyin ve kayaların üzerine yerleştirin.
  • Lambayı kullanmadan önce reçinenin 24 saat kurumasını bekleyin.

6. Küp Epoksi Tasarımları

Geometrinin kutsal şekillerinden bir tanesi kabul edilen küp, epoksi reçine çalışmalarınıza eşsiz bir bakış açısı kazandırıyor.

Yapay ve kurutulmuş yapraklar, reçine el sanatları ile kaplandığında asla solmazlar.

Büyük bir nesneyle çalışıyorsanız (kullandığımız yapay hava bitkisi ve ipek çiçeği gibi), onu kare reçine kalıbın alt kısmına ortalayın. Karışık reçineyi kalıba dökmeden önce, kabarcıkları gidermek için karışımı bir ısı tabancasıyla ısıtın. Nesnenin üzerine dökün ve kalıptan çıkarmadan önce 24 saat bekletin. Daha küçük çiçekler için kalıbı şeffaf reçineyle doldurun, ardından yaprakları ve çiçekleri sivri uçlu bir çubukla reçinenin içine yerleştirin ve kurumasını bekleyin.

7. Tatlı Dokunuşlar

Gündelik hayatta kullandığınız nesnelere epoksi reçine sayesinde tatlı dokunuşlar yapabilirsiniz.

Kalp şeklindeki bir tatlı kalıbının içerisine dökülmüş renkli pasta süsleme parçacıkları ile gündelik bir peçete halkası daha çarpıcı bir hale getirilmiştir.

8. Ahşaba Renkli Kabartmalar Ekleyin

Bu çalışmada ise ahşap bir sandık üzerine işlenmiş desenlerin bazı bölgelerine renkli epoksi damlaları bırakarak tasarıma kabartma efekti eklenmiştir. Bunun için ince döküm pipetleri kullanmanız avantajlı olacaktır.

9. Sevimli Düğmeler

Çok ucuza satın alabileceğiniz düğme kalıpları ile kolayca rengarenk veya farklı boyutlarda epoksi düğmeler üretebilirsiniz. Renk ve süsleme kısımları sadece hayal gücünüz ile sınırlı.

10. Dolap Kolları

Forma uygun bir yapıda kalıp bulun. Kalıp silikon olmasa bile Epoksi Kalıp Ayırıcı sayesinde kolayca her nesneyi kalıp olarak kullanabilirsiniz. Dökümü ve süslemeyi yaptıktan 90 dakika sonra orta sertliğe gelen epoksinizin tam merkezine dolap deliğine uygun bir vida gömün. 24 saat kuruma süresinden sonra arkasına bir somon yerleştirerek kulbunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

Siparişlerinizi ilk iş gününde kargoluyoruz.

15 gün içinde iade

Sizleri yormadan hızlıca iade kabul ediyoruz

Dünya Genelinde

Alaca Sanat 5 Farklı Marka ile ihracat yapar.

100% Güvenli Ödeme

Tüm kartlar ile %100 Güvenli ödeme.