bilgi@alacasanat.com

750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

Keyifli Alışverişler Dileriz

Epoksi Boyası Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Merhaba Alaca Sanat Blog takipçileri epoksi reçine ile yapılan sanatsal çalışmaları öne çıkarmak ve özgünleştirmek için kullanılan yegane araç pigment boyalardır. Epoksi nasıl boyanır ? Epoksi boyası nedir ? gibi soruları makalemizde bulacaksınız.

Pigment Nedir ?

Kendi has özelliklerine göre ışığı etkileyen ve bu etkiyi insana renk olarak yansıtan komplekslere pigment denir. Doğal olarak her eşyada bulundukları gibi laboratuvar ortamında sentetik olarak da üretilebilirler. Aslında bir boyayı oluşturan da pigmentlerdir fakat boya pigmentten farklı bir üründür.

Pigmentler Epoksi Reçine İçerisinde Nasıl Çalışır ?

Epoksi için kullanılan pigmentlerse sentezlenmiş yoğun ve toz halde bulunan ürünlerdir. Toz haline gelene kadar bir çok mikron seviyesinde öğütme yapabilen özel araçlarla öğütülürler. Mikroskobik boyutta aslında reçine içerisinde hiç bir zaman çözünmezler. İnce öğütülmüş yapıları sayesinde tüm sıvıya karışır ve boyar görünüm verirler. Epoksi pigmentlerini bir suya döküp karıştırdığınız zaman, bir gün beklemenizin ardından aslında tüm boya tozunun dibe çöktüğünü ve suyun kendi renginde durduğunu göreceksiniz. Epoksi ise yoğun bir yapıda olduğu için bu dibe çöküş çok uzun vadede gerçekleşir ve gerçekleşemeden epoksi çalışmanız donmuş olarak sonuca ulaşmış olursunuz.

Epoksi Boya Türleri

Aslında bu türler en temelde iki şekilde yer almaktadır, Sıvı halde bulunanlar, Toz halde bulunanlar.

1-Sıvı Epoksi Boyaları

Sıvı halde bulunan epoksi boyaları alkol mürekkebi diye geçen özel tür bir boyadan meydana gelirler. Genelde herhangi bir efekte sahip olmadıkları için epoksi ile çalışacak sanatçılar onları sadece bölgesel boyamalarda nadiren tercih ederler. Opak ve Şeffaf olarak piyasada yer almaktadırlar. Alkol mürekkebinin epoksi içeisindeki görünümü ve boyama stili şu şekildedir:

Buraya tıklayarak: sıvı epoksi boyası ürünümüze ulaşabilirsiniz.

2 – Toz Pigment Epoksi Boyaları

Toz halde bulunan epoksi boyaları pigment halinde satılırlar ve kullanıcılar özel “artistik çalışmalar” için bu tür boyaları tercih ederler. Bir çok efektif görüntüyü toz pigmentler ile elde edersiniz. En yaygını mika madeninin pigmentlere eklendiği türdür. Bu hepimizin sıkça karşısına çıkan metalik görünümlü çalışmalarda kullanılan boyalardır. Örnek çalışmalar ise şu şekildedir:

 

Alaca Sanat olarak üretimini ve satışını yaptığımız “Alaca Metalic Series” yoğun boyarlık oranı olan pigmentler ve yüksek parlaklıklı mika ile üretilen metalik pigment serisidir. Ürünlerimize göz atmak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz.

Epoksi Reçine Boyama Teknikleri:

Her iki tür içinde farklı teknikler kullanılır. Sıvı halde bulunan boyalarla bir ağaç parçasını boyar o şekilde hapsedebilir veya tüm epoksiyi renklendirebilirsiniz. Genelde bölgesel çalışmalarda fırça kullanılır.

Toz pigmentlerde ise farklı uygulanış teknikleri vardır. En sık kullanılanı epoksi içerisine tamamen karıştırılır ve döküm esnasında hava tabancası, fön makinası veya çubuklar yardımıyla boyanın efekti ortaya çıkarılır. Bunun için ince dökümler tercih edilir. Epoksi dökülecek bölgeye bir boyama işlemi yapılacaksa bu boyama bir sünger veya bez yardımıyla boyanın ilgili yüzeye sürülmesi ile gerçekleştirilir.

 

[ux_custom_products cat=”756″ products=”” columns=”4″ title=”Ürünlerimizi İnceleyin”]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

Siparişlerinizi ilk iş gününde kargoluyoruz.

15 gün içinde iade

Sizleri yormadan hızlıca iade kabul ediyoruz

Dünya Genelinde

Alaca Sanat 5 Farklı Marka ile ihracat yapar.

100% Güvenli Ödeme

Tüm kartlar ile %100 Güvenli ödeme.